Cultur Clip 0397

Aarhus kunstmuseum klar til arkitektkonkurrence:

I første uge af marts vil byrådet i Aarhus kommune bevillige 1,5 million kr. til arkitektkonkurrencen om det nye kunstmuseum. Aarhus Kunstmuseum har i forvejen skaffet 1 million fra private sponsorer, så der i alt er 2,5 million. De 2 millioner skal anvendes til selve arkitektkonkurrencen. Konkurrencen skal udskrives i maj i år, således at den er afsluttet inden årets udgang. Dette skal sikre, at kommunevalget november 1997 ikke forsinket konkurrencearbejdet. Programmet for arkitektkonkurrencen er, at bygge et nyt kunstmuseum ved siden af Musikhuset - i retning af Officersbygningen mod Vestre Alle. Bygningen skal rumme 15.000 m2 brutto, netto 11.000 m2. Aarhus Kunstmuseum har ambitioner om at kunne præsentere arkitektkonkurrencen gennem Internet.

Flere kultur-kontrakter

Rækken af kulturministeriets institutioner, der indgår de såkaldte resultatkontrakter, øges. Statsbiblioteket og Det Kgl. Bibliotek vil indenfor de nærmeste måneder komme ind i den afsluttende forhandlingsfase, således at kontrakterne kan virke fra 1998. Musikkonservatorierne har sammen med ministeriet begyndt de indledende målformuleringer. Konservatorierne vil nå frem til det væsentlige, afklarende arbejde efter sommerferien.

Resultatkontrakterne bruges af kulturministeriet til at sikre dialog med de enkelte institutioner om institutionernes mål og strategiske udvikling. Til gengæld giver ministeriet institutionerne faste budgetrammer i en fireårig periode. Resultatkontrakterne mindsker på sigt ministeriets muligheder for økonomiske ændringer. Budgetgarantien vil give en tryghed til de institutioner, der har indgået kontrakt. Institutioner uden kontrakt og de friere tilskudsområder kan få overvægt i besperelser ved nedskæringsrunder.

Kulturnet udbygger 3-dimensionel arkitektur, forfatterindeks, danske skillingviser, opera og præsentation af Nationalmuseets etnografiske samling er blandt de projekter kulturministeriet overvejer i næste fase af Kulturnet Danmark. Et antal institutioner vil tidligt i marts få besked om accept af deres projekter. Så i løbet af 1997 kan du forvente at se flere af disse større projekter virkelliggjort på nettet.

Søndag Aften 0397.

[CC INDEX] [SØNDAG AFTEN] [CONFERENCE] [LINK>BANK®] [COLOFON]
[arkitektur] [design] [film] [kunst] [litteratur]
[mad & drikke] [mode] [musik] [sport] [teater] [resources/kilder]