Cultur Clip 1197

CulturClip marts

CulturClip april

CulturClip maj

CulturClip jun

CulturClip juli

CulturClip august

CulturClip september

CulturClip oktober

Og man flytter teatre
Gem Theatre/20th Century Club i Detroit er netop flyttet. Teatret vejer 2.750 tons og blev flyttet ½ kilometer. Bygningen blev løftet 3 meter i vejret, placeret på 72 vogne Teatret er fra 1903 og skulle flyttes for at give plads til et nyt baseballstadion for Detroit Tigers. Flytningen har kostet over 35 mio dkr. Læs mere i næste udgave af Guiness Book of records

DDR-film til USA
Den tyske regering har besluttet at DDR's omfattende filmarkiv fra selskabet Deutsche Film Aktien-Gesellschaft skal placeres i USA. Det er University of Massachusetts som har fået til opgave at sikre vedligeholdelse og distribution af over 3.000 film produceret mellem 1946 og 1992.

Artbin
Sveriges førende helt netbaserede kulturtidsskrift. Masser af stof - helt særlige vinkler. Læs for eksempel Maos lille røde, før de kinesiske myndigheder sætter en hacker i gang med destruktionen!

Göteborgs teatre lukker
Chockbølgerne efter lukningen af Göteborgs stadsteater har slet ikke lagt sig endnu - og så kommer en ny melding om at Folkteatern i Göteborg er på vej mod konkurs. Folketeatern har indskrænket fra 20 til 12 skuespillere og forsøger at leje lokalerne ud. Og trods en belægning på 87% og øget kommunal støtte med en halv million har man alvorlige problemer med at klare sig. Samtidig fortsætter et tragikomisk spil om Stadsteatern. Det er besluttet, at teatret skal lukke i to år for at få styr på økonomien. Men siden har Staten meldt, at man ikke vil give støtte til teatret i de to lukningsår, når der ikke produceres teater. De involverede i Göteborg får slet ikke nemt ved at få de mange løse ender til at hænge sammen.

University of Massachusetts
Skruen strammes for iranske film Efter at to iranske film blev vist ved sommerens Jerusalem-filmfestival, har det iranske kulturministerium besluttet, at al eksport af iranske film skal godkendes inden visning udenfor Iran. I forvejen er der stramme regler for produktion af film i Iran. Men at iranske film via et fransk distributionsselskab blev vist i Israel betegnes som "et kup gennemført af Europa og den illegale stat Israel".

Nordens største biograf
Nordens største biograf er på vej udenfor Stockholm. På 30.000 m2 skal der indrettes 24 biografer, restauranter, fitnesscenter samt video-, plade- og bogbutikker. Centeret satser på en målgruppe mellem 20 og 40 år. Håbet er at få 3 millioner gæster årligt.

Bystyret i Huddinge har solgt grunden for 40 millioner sv.kr. til det engelske selskab Krona plc. Krona har indgået en tyveårig lejeaftale med biografgiganten American Multiscreen Cinemas Inc. AMC har i forvejen 250 større anlæg i USA - og er nu altså i gang i Europa. Først kom Portugal, snart kommer gigantbiograferne til Spanien, Frankrig og England.

Engelsk boghandel til København
Den engelske boghandlerkæde Waterstones er på vej ud i Europa med filialer. Blandt de kommende steder nævnes København.

Malmöteater stopper
Malmös Ensemleteatern stopper efter denne sæson. Efter stor succes har lederen Lars Arrhed valgt at blive teaterchef i Bergen. Og nu opgiver de tilbageværende at føre teatret videre.

Må kun kopieres eller citeres med angivelse af Søndag Aften som kilde.

Søndag Aften 1197

.[CC INDEX] [SØNDAG AFTEN] [CONFERENCE] [LINK>BANK®] [COLOFON]
[arkitektur] [design] [film] [kunst] [litteratur]
[mad & drikke] [mode] [musik] [sport] [teater] [resources/kilder]