MIC på vej mod omstrukturering

Dansk Musik Informations Center (MIC) har indenfor det sidste år skiftet direktør og står måske foran en omstrukturering i det kommende år.

Dansk Musik informations Center(MIC) er en institution under Statens Musikråd og har blandt andet som formål at give oplysninger om dansk musik og dansk musikliv inden for alle genre, arbejder for dansk musik og danske musikere & grupper i ind- og udland. Desuden skal MIC tage initiativ til og medvirke i fremstød for dansk musik over hele verden, samarbejde med dansk musikliv, ambassader, kulturinstitutter og de 34 MIC'er, der findes på verdensplan. Udover at lave dette arbejde så skal centeret også stå for at registrere og dokumentere dansk musikliv, udgive brochurer om bl.a. komponister, musikhistoriske perioder, festivals og kurser og arrangere stande på internationale musikmesser.

Endelig udgiver MIC også det engelsksprogede tidsskrift Musical Denmark i samarbejde med Det Danske Kulturinstitut og har etableret www.mic.dk på Internet. På MIC's hjemmesider er der adgang til musik-links verden over og mange andre oplysninger om musik. MIC har eksisteret siden 1980 og har netop fået udnævnt sin tredje direktør Anette Faaborg pr. den 1. August i år. Hun har dog siden sidste år været konstitueret direktør, efter at hendes forgænger Flemming Madsen havde forladt stillingen.

Bestyrelsen
MIC ledes af en bestyrelse, som er nedsat af Statens Musikråd. Her sidder Lennart Richard (Statens Musikråd, formand) og Anders Laursen (Fællesrådet for udøvende kunstnere, næstformand).

Desuden er der tre repræsentanter for komponisterne: Hans Dal (DPA), Pia Raug (DJBFA) og Sven Erik Werner (Dansk Komponistforening). Desuden en repræsentant fra biblioteksområdet, Inger Sørensen, en tilsynsførende og sekretær fra Statens Musikråd, Kaj Nørholm og en medarbejderrepræsentant, Jens Rossel. Bestyrelsen er udpeget til at sidde fire år af gangen.

Langvarigt lederskifte
Som nævnt har gik der over et år inden at Anette Faaborg blev ansat som ny direktør for MIC, og det har svirret med flere rygter om årsagen til forsinkelsen.

Hun oplyser selv, at grunden var at bestyrelsen bag MIC har haft planer om at dele centeret op, så en del skulle tage sig af musikeksport, mens en anden del skulle lave dokumentations-og database arbejde: - Men de planer er nu skrinlagte, da man fandt ud af at et godt dokumentationsarbejde er rygraden og forudsætningen for at kunne lave eksport af musik til udlandet, siger hun og fremhæver MIC's satsning med at profilere

Carl Nielsen i Tyskland i de næste tre år, der netop kræver en stor baggrundsviden.

Ændringer i sigte
Udover rygterne om årsagen til den langvarige proces omkring lederskiftet, så er der planer om at MIC skal på finansloven i stedet for at være støttet via Statens Musikråd. Fordelene ved at komme på finansloven ville dels være en anerkendelse af stedets arbejde og at man ville kunne få lønningerne op. MIC's lønninger ligger under niveauet for f.eks. Center for billedkunst og Litteratur

Informationscentret.
Der har også været en del kritik af MIC's arbejde, både at centeret har haft underskud og at man ikke har opfyldt sit hovedformål - nemlig af fungerer som dokumentationscenter og synlighedskaber for dansk musik.

Endelig har repræsentanterne for den rytmiske musik i Statens Musikråd kommet med forslag om, at MIC kun skal varetage den klassiske musiks interesser. Forslaget puster til en gammel konflikt, der har kørt mellem klassisk og rytmisk musik. En konflikt som kan komme til at påvirke centerets fremtid.

Den nye direktør

Anette Faaborg er oprindeligt uddannet pianist med en klassisk baggrund, men har også arbejdet med jazzmusik, og har tidligere været rektor på Vestjysk musikkonservatorium i Esbjerg. I et interview i Berlingske Tidende den 23. maj lægger hun ikke skjul på, at hun gerne vil have et center, der både er udfarende på nationalt og internationalt plan, hvor hun mener at den tidligere leder gjorde et stort arbejde for at profilere dansk musik i udlandet, men det gjorde efter hende mening at det var svært at få øje på centeret 'ovre fra Esbjerg'. Hun ønsker ikke kun at gavne eksporten af dansk musik til udlandet, men vil også knytte bånd mellem udenlandske og danske musikere.

OM MIC:

MIC's studiesamling og databaser omfatter bl.a.

  • mere end 4.502 Lp'er og Cd'er med dansk musik (alle genrer)
  • mindst 2.756 optagelser af dansk
    partiturmusik (for det meste uropførelser)
  • omkring 2.598 partiturer til ny og nyere dansk musik
  • data om minimum 11.177 værker af nutidige danske komponister
  • databaser med lidt mere end 9.409 danske og udenlandske musikadresser
  • godt og vel 39.999 udklip om dansk musik (1980 og fremefter)
  • referencebibliotek med 878 bøger samt tidsskrifter m.v.

MIC er åben for alle, mandag til fredag 9-16

Dansk Musik Informations Center (MIC)
Gråbrødre Torv 16
1154 København K
Tel: 33 11 20 66
Fax: 33 32 20 16

email

Søndag Aften 0797

Må kun kopieres eller citeres med angivelse af Søndag Aften som kilde.

Gå til næste artikel

[CC INDEX] [SØNDAG AFTEN] [CONFERENCE] [LINK>BANK®] [COLOFON]
[arkitektur] [design] [film] [kunst] [litteratur]
[mad & drikke] [mode] [musik] [sport] [teater]