Biblioteker krydser Øresund

Med et budget på over 3 millioner kroner har bibliotekerne i København, Helsingør, Malmö og Helsingborg startet et samarbejde over grænserne. Med Infonet Øresund vil de fire biblioteker integrere tjenester og give brugerne fælles grænseflade.

Bibliotekerne vil bruge IT-løsninger til at skabe et sammenhængende netværk, hvor brugerne ikke ved, hvilket biblioteks net man er ved at søge på. Alle 4 biblioteker har eksisterende samlinger lagt i databaser, som man kan åbne for internet-søgning.
Hensigten med Infonet er at skabe fælles platform. Infonet tager først og fremmest udgangspunkt i informationssøgninger: erhvervsforhold, EU-information, artikelindeks o.s.v. For brugerne vil søgning på tværs af bibliotekerne være lettere. Samtidig vil Infonet forbedre forsendelsen over Øresund, så også bøger hurtigt kan krydse sundet.

Infonet Øresund regner med at ansætte projektleder inden udgangen af 1997 . Selve projektet skulle gerne være klar for offentligheden inden udgangen af 1998.

De fire biblioteker har i alt lagt 1,6 mio. dkr. i projektet, EU's Interreg II-program har bevilliget yderligere 1,6 mio.

Søndag Aften 1197
Må kun kopieres eller citeres med angivelse af Søndag Aften som kilde.

[Næste artikel]

[CC INDEX] [SØNDAG AFTEN] [CONFERENCE] [LINK>BANK®] [COLOFON]
[arkitektur] [design] [film] [kunst] [litteratur]
[mad & drikke] [mode] [musik] [sport] [teater]