Net-bogkrigen raser

Opkomlingen amazon.com går hårde tider i møde i kampen om kunderne på Internet. (Se Søndag Aften Arkiv: Giganterne slås om bogmarkedet på nettet). Det er især Barnes & Noble-bogkæden som sætter turbo på deres Internet-arbejde.

Barnes & Noble har tidligere sagsøgt amazon.com for påstanden om at amazon.com er verdens største Internet-boghandel.

Barnes & Noble er nu i gang med omfattende discount-tilbud for at hente kunder ind. Rabatsatserne er umulige for amazon.com at matche.

Barnes & Noble er ifølge Wall Street Journal også i gang med at forhandle omfattende alliancer på Internet for at få større opmærksomhed. Det første skridt er et omfattende samarbejde med Lycos Inc. Lycos søgeredskaber vil exclusivt henvise til Barnes & Nobles produkter. Amazon.com indgik i juli et tilsvarende samarbejde med Yahoo.

Amazon.com startede net-bogsalget to år inden rivalerne, men den optrappede bogkrig kan vare betydeligt længere, vurderer Wall Street Journal.

Money Magazine går længere i advarslerne end Wall Street Journal. I septemberudgaven opfordrer Money Magazine amazon.com's aktionærer til at sælge hurtigst muligt. Money Magazine er overbeviste om at Barnes & Noble, som i forvejen har 480 boghandler over USA, vil vinde kampen om bogsalget på Internet.

Det er sandsynligt, at amazon.com snart skal forøge aktiekapaitalen yderligere for at klare den skærpede konkurrence.

Søndag Aften 0997

Må kun kopieres eller citeres med angivelse af Søndag Aften som kilde.

Næste Artikel

[CC INDEX] [SØNDAG AFTEN] [CONFERENCE] [LINK>BANK®] [COLOFON]
[arkitektur] [design] [film] [kunst] [litteratur]
[mad & drikke] [mode] [musik] [sport] [teater]