Søndag Aften
In Association with Amazon.com

FRITEKSTSØGNING
Søg blandt over 500 artikler


Støttet af Kulturministeriets bevilling til almenkulturelle tidsskrifter


februar 1998


Cultur Clip 0298


CulturClip marts CulturClip april
CulturClip maj
CulturClip jun
CulturClip juli
CulturClip august
CulturClip september
CulturClip oktober
CulturClip november
CulturClip december
CulturClip januar

Statens kunstfond på Internet
Det er godt nok beskedent, men Statens Kunstfond er kommet på Internet.

Og Carl Nielsen
Alle gode kræfter med Knud Ketting i spidsen er gået sammen for at lave CD-ROM værket om Carl Nielsen. Det udkommer til april. Et bette smule af stoffet kan du allerede nu se på www.carlnielsen.dk.
Malmöteatre sikres
Krisen i Malmös teatre ser også ud til at være løst. En særlig statslig akutpulje har givet 10 millioner sv.kr. til Malmö Musikteater, Malmö Dramatiska Teater och Malmö Symfoniorkester. Folkeoperaen i Stockholm får 2 millioner kr.
Pro-israelsk censur mod Smithsonian
Den centrale amerikanske museumsinstitution, Smithsonian Institution har stoppet en planlagt foredragsrække om "Israel at 50". Smithsonian havde planlagt en 7-ugers foredragsrække med en kritisk pejling af områder som fredsprocessen, arabiske borgere i Israel, Zionisme m.m.
Amerikanske jødiske grupper som f.eks. Americans for a Safe Israel, angreb de planlagte foredrag med argumenter som "et fjendtligt, venstreekstremistisk, pro-arabisk billede af Israel i dag". De voldsomme angreb fik sponsorerne til at trække sig - og Smithsonian til at droppe planerne om foredrag.

Turisterne strømmer til Sankt Petersborg
Turiststrømmen til Sankt Petersborg i Rusland øges år for år. I de sidte tre år er turistmængden hvert år øget med 10 procent. I 1997 var der 2,5 millioner turister i byen, heraf var 870.000 fra Finland.
Turistbesøget boomer om sommeren, især i de to uger ved månedsskiftet juni/juli, hvor turisterne kan opleve de "hvide nætter". En stor del af turistboomet kommer via krydstogtsskibene. Den vanskelige opgave i de nærmeste år bliver, at sikre en infrastruktur i Sankt Petersburg, så man kan tage imod og servicere de mange turister.
Tilbage i 1992 var der mindre end 3 millioner turister i hele den gamle Sovjetunion.

Saturday Night Fever på vej
Dønningerne efter Grease-musicalen har knapt lagt sig førend BeeGees igen skal hitte. Til maj er der premiere på saturday Night Fever i London. Bee Gees har skrevet to nye sange til forestillingen. I filmen havde John Travolta rollen som Tony Moreno, nu bliver det den australske sanger og danser Adam Garcia, der får chancen. Det kan ikke vare længe førend Nørrebro Teater køber rettighederne - men eksportforhandlinger starter først efter premieren. Og allerede nu kan vi forudse, at næste store popmusical bliver så sikkert Sgt. Peppers Lonely Club Hearts Band - helst uden nye sange, tak!
Eller skal Olivia og ELO få comeback med Xanadu inden...

Göteborg Stadsteater fortsætter
De centrale parter i spillet om Göteborgs Stadsteaters fremtid er blevet enige. Kun 75 af nuværende 160 ansatte får lov til at fortsætte. Ambitionen er at fortsætte med samme kunstneriske styrke som hidtil. Aftalen kritiseres dog voldsomt af ansatte og engagerede i Göteborgs kulturliv. Mens Stockholm er Kulturhovedstad 1998, kaldes 1998 i Göteborg for "Kulturskumringsåret".

Søndag Aften 0298

Må kun kopieres eller citeres med angivelse af Søndag Aften som kilde.

 



Samlet oversigt over
CulturCronikker 1997-2007





 




arkitektur & design | biblioteker | film | internet | kunst | litteratur | musik | teater & dans

colofon | | links | søg | debat | gæstebog | nyhedsbrev | @ -mail til redaktionen

© 1997- Søndag Aften. All rights reserved.