Søndag Aften
In Association with Amazon.com

FRITEKSTSØGNING
Søg blandt over 500 artikler


Støttet af Kulturministeriets bevilling til almenkulturelle tidsskrifter


juni 1998


Cultur Clip 0698


CulturClip maj
CulturClip april
CulturClip marts
CulturClip februar
CulturClip januar
CulturClip december 97
CulturClip november 97
CulturClip oktober 97
CulturClip september 97
CulturClip august 97
CulturClip juli 97
CulturClip juni 97

Shakespeare CD-ROM
For et par hundrede kroner kan du nu få den komplette Shakespear-
samling på CD-Rom. Her ligger alle tekster (i Oxford University Press-version), introduktioner, fritekst-
søgning og alt det andet man overhovedet kan forestille sig.

Traditionsrigt japansk teater vil på nettet
Det japanske Kabuki-teater har stort set eksisteret uændret i 300 år. Men nu får teknologien teatrets ledelse til at skifte. Fremover vil forestillingerne kunne ses live på nettet. Ved de levende forestillinger vil der også blive introduktioner på en række fremmedsprog.
Kabuki-teatret er blandt andet kendetegnet ved at alle roller spilles af mænd - også de kvindelige.

Amazon nu tredjestørst
Den amerikanske bogstatestik for 1. kvartal i 1998 vider, at Internet-boghandlen amazon.com nu er den tredjestørste boghandel i USA. I første kvartal i år steg omsætningen til 87 mio $. Der er dog stadig langt op til Barnes & Noble med 666 mio $ og Borders med 543 mio $.
Men amazon.com har overhalet en hel del veletablerede amerikanske boghandlere. Det samlede bogsalg i USA er faldet med 0,6% i de første tre måneder af 1998.

Husk madpakken til Manhattan
Som et led i oprydningen i New York, har byens borgmester, Rudolph Giuliani,  besluttet at lukke store dele af Manhattans fortorvssteder.   Forbuddet går ud over sælgere af hot dogs, pretzels, is og alle de andre slags godbider man hidtil har kunnet købe på gadehjørnerne. Forbuddet lukker 10% af de nuværende 3.000 licenser.  Sidste hotdog i New York.

Millioner til russiske biblioteker
Multimangemillionæren George Soros fortsætter at fascinere al verden med ambitiøse satsninger (læs bare Hanne-Vibeke Holst: En lykkelig kvinde). Nu har Soros bebudet 100 millioner $ til russiske biblioteker. Pengene skal bruges til at købe bøger for. 3.500 af Ruslands 150.000 biblioteker. Alle biblioteker kan søge. Kravet er 50 procents medfinansiereng af lokale myndigheder. I de sidste syv år har russiske biblioteker næsten ikke købt bøger.

Vestsjælland på nettet
Så er Vestsjællands Amts prestigeprojekt Kulturnet Vestsjælland virkeliggjort i den virtuelle verden.
Du kan se fakta som adresser og åbningstider for amtets kulturinstitutioner og foreningsliv. Der er en lokal arrangementskalender, som dog er langt dårligere i brugertænkningen end den lille, effektive KulturNaut.

Dødstrusler mod New York-teater
Manhattan Theatre Club i New York har modtaget voldsomme trusler fra det katolske samfund efter offentliggørelse af indholdet i stykket "Corpus Christi" skrevet af Terrence McNally. Corpus Christi handler om en Jesus-lignende figur, Joshua, som følges af 12 disciple. Det provokerende i stykket er at Joshua fremstilles som bøsse. Te Catholic League har startet en kampagne mod stykket, blandt andet har man erklæret at ville "føre en krig som ingen nogensinde vil glemme".
Anonyme har siden truet stykkets forfatter og alle skuespillere med mord og selve teaterbygningen med brand. Efter diskussioner med New Yorks politi har Manhattan Theatre Club besluttet at sætte stykket op. Terrence mcNally har tidligere modtaget en teater-Tony for "Master Class'' og ``Love!Valour! Compassion!'', han skrev drejebogen til musicalen "Ragtime".

www. ayatollah.net
Mens mange religiøse fundamentalister ser Internet som yderligere en del af vestens fordærv, tager de religiøse ledere i Iran nu nettet aktivt i brug. Ifølge det Iranske nyhedsbureau IRNA, planlægger man en homepage for Khomeini. Her skal man kunne læse den afdøde ayatollahs 210 værker på persisi, hvoraf de 107 er oversat til i alt 16 andre sprog.
Web’ens åbningsdato og domainnavn er endnu ikke offentliggjort.

Søndag Aften 0698

Må gerne kopieres eller citeres med angivelse af Søndag Aften som kilde.

[Næste artikel]

 



Samlet oversigt over
CulturCronikker 1997-2007





 




arkitektur & design | biblioteker | film | internet | kunst | litteratur | musik | teater & dans

colofon | | links | søg | debat | gæstebog | nyhedsbrev | @ -mail til redaktionen

© 1997- Søndag Aften. All rights reserved.