Søndag Aften
In Association with Amazon.com

FRITEKSTSØGNING
Søg blandt over 500 artikler


Støttet af Kulturministeriets bevilling til almenkulturelle tidsskrifter


august 1999


Velkommen til version 2.0


Søndag Aften præsenterer sig fremover fra en pænere side. Det ny design er - forhåbentligt - mere overskueligt, mere læsevenligt og lettere at navigere i.

Denne gang kan vi præsentere Søndag Aften version 2.0 - et totalt nyt design af hele websiten www.cultur.com.

Der var mange gode grunde til at lave nyt design:

Vi ville have et mere overskueligt design,
Vi ville have mere letlæst tekst,
Vi ville gøre det lettere at navigere på siderne,
Vi var blevet trætte af se på et design kreeret helt tilbage i uralderen, 1996.
Siden vi i efteråret 1998 bad om kommentarer fra læserne, har vi fået rigtigt mange gode råd. De råd har vi prøvet at lytte til. Mange kommentarer har bekræftet de ideer vi i forvejen havde, andre forslag har givet gode udfordringer til de som bruger nætter på denne slags ting. Tak for alle råd, ideer og ønsker. Også de mere drilagtige har vi været glade for:-)

Siden de første forberedelser i 1996 er meget lykkedes med ideen Søndag Aften - et dansk kulturelt netværk. Vores journalistiske ideer er i høj grad lykkedes - at gå bag kulturens rammer med analyser og beskrivelser af de kulturpolitiske vilkår. Søndag Aften har i løbet af de første år placeret sig, som det danske net-tidsskrift, som citeres mest i de gode gammeldags trykte dagblade.

Vi blev det første online-tidsskrift, som fik statsstøtte - måtte mange følge efter os.

Internet er også kulturkamp

I 1996 så vores kulturelle topografi ud som i ethvert andet kulturpolitisk landskabskort. Undervejs har vores eget tærren, Internet, påvirket os så meget, at vi har valgt at give plads til flere og flere artikler om nettet og især om kulturkampen på nettet. Denne opprioritering af netverden har vi gjort tydeligere ved at nu opfatte internet som et kulturpolitisk hovedområde på lige fod med de i forvejen anerkendte kunstneriske områder.

Det gør vi velvidende, at internet slår alle hidtidige medier i uanede mængder, der bare handler om mediet selv.

Vi forsøger dog at holde os langt væk fra de mere tekniske dele, ligesom vi er helt uafhængige af nettets stærke økonomiske interessenter. Til gengæld synes vi der er brug for at flere forholder sig kulturpolitisk til nettet. Disse års vigtigste kulturkampe foregår på denne scene. Det er nu vi sætter fremtidens standarder. Vi håber at flere vil deltage i debatten - internet er alt for vigtigt til blot at overlade til markedskræfterne.
Sammenligner man nettet med den igangværende kabel-TV afstemning: hvis ikke lovgivningen påbød TeleDanmark at give plads til public service radio og TV - ville der så være plads til DRTV's DR2 eller radioens P1 og P2?
Der er fuldstændigt samme behov for offentligt inciterede og støttede korrektiver til markedskræfterne på Internet.

Navnet er Søndag Aften

Mange har haft svært ved at finde ud af, hvad vi hedder - og det er selvfølgelig ikke holdbart.

Navnet er Søndag Aften - vores adresse er www.cultur.com (udtales kulturpunktumkom). Det er jo fuldstændigt lige så logisk som at alle og enhver ved, hvilket dagblad der bor på Rådhuspladsen (i København) eller i Pilestræde (sandelig også i København).

Flere forbedringer på vej

Men vi lægger os ikke op i hængekøjen med det nye design. Der er flere forbedringer på vej. I løbet af de kommende måneder vil nogle af vore vigtige elementer blive forbedret:
      en mere dynamisk linksoversigt
      en langt hurtigere fritekstsøgning
      og en tiltrængt forbedring af vores debatdele

er nogle af de forbedringer der kommer. Flere vigtige fornyelser kommer - men det fortæller vi om en anden gang.

Din kommentar, tak

Vi føler selv at det meste er lykkedes med det nye design. Vi har forsøgt at teste siderne mest muligt inden de blev lagt ud til almindeligt gennemsyn. Men alligevel er vi sikre på, at noget kan gøres bedre. Den bedste test er selvfølgelig læsernes vurdering. Derfor bliver vi glade for enhver kommentar, som kan være med til at forbedre Søndag Aften yderligere. Men, én ting er helt sikker: vi laver ikke mere om på grunddesignet i dette årtusinde.



Tak for at vi må komme ind på din computerskærm:-)

Forhåbentlig god læselyst

Tom Ahlberg

ansvarshavende redaktør


Søndag Aften 0899

Må gerne kopieres eller citeres med angivelse af Søndag Aften som kilde.

[Næste artikel]

 



Samlet oversigt over
CulturCronikker 1997-2007





 




arkitektur & design | biblioteker | film | internet | kunst | litteratur | musik | teater & dans

colofon | | links | søg | debat | gæstebog | nyhedsbrev | @ -mail til redaktionen

© 1997- Søndag Aften. All rights reserved.