Søndag Aften
In Association with Amazon.com

FRITEKSTSØGNING
Søg blandt over 500 artikler


Støttet af Kulturministeriets bevilling til almenkulturelle tidsskrifter


december 1999


Cultur Clip 1299


Ballet-strejke
Musikerne ved New York City Ballet har nedlagt arbejdet. Baggrunden for konflikten er ledelsens krav om stramning af tilstedeværelsesreglerne for musikerne. Mens musikerne strejker danses der videre - til båndet musik. Også andre af New Yorks scener kan blive strejkeramt i den kommende tid: Chicago og Miss Saigon er blandt de truede.

Museum for Allende
Den myrdede chilenske præsident, Salvador Allende, hædres nu med et kunstmuseum i Santiago de Chile. Museet rummer en samling på 1500 værker, hvoraf en stor del blev skjult i diktaturårene. Man vil kunne se værker af Miró, Frank Stella, Vasarely, Chillida og Tàpies. I et fængsel i Spanien sidder én, som ikke var indbudt til åbningen.

Censur på chat
Mens mange fortsat diskuterer muligheden for at censurere eller filtrere nettet hos slutbrugeren, har en af de største internetportaler valgt at angribe nettets moralske problemer på en anden måde: Yahoo's chatrooms bliver fremover censureret og upassende indlæg fjernet. Yahoo har ikke lagt kriterier frem, men fjerner indhold uden varsel. Bloomberg News har eksempelvis refereret et inlæg i Yahoo chatroom om Lockheed Martin Corp., som ingen havde klaget over.
For Yahoo bliver problemet, at når man censurerer dele af chat-indholdet, må man stå inde for alt det indhold, der slipper igennem. Vi tvivler på at vi har hørt det sidste til debatten om denne praksis.

Underskud i Kulturby Weimar
Allerede inden årets europæiske kulturhovedstad er afsluttet, er diskussionen om underskuddet på mindst 13 mio DM blevet hed. Der er intensive diskussioner om, hvorvidt lederen af Weimar 99 skal fortsætte i sin post som præsident for fonden Weimarer Klassik.

Howl som teater
Beatgenerationens klassiker, Howl af Allen Ginsberg bliver nu til teater. Det er canadiske Threshold Theatre, som foretager genoplivningen med musik af John Stewart.

Hele den tyrkiske litteratur
Mens danske medier har haft travlt med at juble over 28.833 besøgende til festligholdelsen af bogen, så har Istanbuls bogmesse glædet sig over 370.000 gæster. Det var publikumsrekord - og de fleste gæster var mellem 18 og 25 år.

Genfundet opera
Alle troede, at operaen Rhea var brændt i Milano under 2. verdenskrig. Men operaen er genfundet, stykket sammen og opføres nu på den græske nationalopera i Athen. Operaen er skrevet af den græske komponist Spyros Samaras - iøvrigt mest kendt for den olympiske hymne.

Engelsk netkaos
Det er langt fra kun i Danmark, at de politiske partier har svært ved at finde den rette måde at bruge de digitale veje (Se Søndag Aften Arkiv). Hvis man taster www.labour-party.co.uk havner man på den officielle hjemmeside for Liberal Democrats. Og hvis man taster www.liberal-democrats.co.uk havner man hos Labour. Uvenlige mennesker har også snuppet domænenavnene labour-party.org and labour-party.org.uk fra Labour - som iøvrigt officielt findes på www.labour.org.uk. Også de engelske konservative er ramt at fænomenet, hvor en række forskellige adresser ikke fører til den officielle side www.conservative-party.org.uk - men derimod sender netsurferen til grupper som Pro-Euro Conservatives.
Mon danske partier har sikret sig mod tilsvarende misbrug? Hvem ejer www.radikale_venstre.dk, www.venstre.org eller www.enhedslisten.net?

Søndag Aften 1299

Må gerne kopieres eller citeres med angivelse af Søndag Aften som kilde.

 

CulturClip arkiv:

Clip november
Clip oktober
Clip september
Clip august
Clip juli
Clip juni
Clip maj
Clip april
Clip marts
Clip februar
Clip januar


Samlet oversigt over Søndag Aftens CulturCronikker 1997-2007




 




arkitektur & design | biblioteker | film | internet | kunst | litteratur | musik | teater & dans

colofon | | links | søg | debat | gæstebog | nyhedsbrev | @ -mail til redaktionen

© 1997- Søndag Aften. All rights reserved.