Kulturby 96 lukker og slukker

Fonden Kulturby 96 er gået i likvidation. Advokatfirma har overtaget afviklingen.
Efter mere end 5 års hektiske aktiviteter, er Fonden Kulturby 96 nu lukket. Advokatfirmaet Horten & Co har fra 1. april overtaget styringen af projektets rester, herunder salg af inventar. De sidste medarbejdere forlader sekretariatet 31. maj.

Socialforskningsinstituttet er nu ved at gennemskrive den samlede evaluering af den store og medieomsuste kulturbyfest. Evalueringen ventes præsenteret for offentligheden i begyndelsen af juni.

Økonomisk set er Kulturby 96 overlevet oven vande. Bestyrelsen afsatte i efteråret 1996 15 millioner til afviklingen. Afhængigt af om Færgen Kronborg kan blive solgt eller blot skrottes, vil kun 5-10 millioner af disse 15 millioner blive anvendt. I forhold til det samlede budgets størrelse og de mange usikre budgetforhold, må det siges at være imponerende, at budgettet holdt.

Færgen Kronborg bliver nemt en hovedpine for de afviklende advokater. Oprindeligt var det Kulturby-fondens tanke, at færgen skulle fortsætte til kulturelle aktiviteter. Ingen af de kommunale partnere i hovedstadsområdet vil afsætte penge til færgen. Resultatet kan nemt blive, at færgen sælges til skrotning.

Langt de fleste af kulturbyens mange medarbejdere har allerede fået arbejde. De har fordelt sig til kommunale og offentlige forvaltninger, kulturinstitutioner og medievirksomheder.

Søndag Aften 0597

Må kun kopieres eller citeres med angivelse af Søndag Aften som kilde.

Gå til næste artikel

[CC INDEX] [SØNDAG AFTEN] [CONFERENCE] [LINK>BANK®] [COLOFON]
[arkitektur] [design] [film] [kunst] [litteratur]
[mad & drikke] [mode] [musik] [sport] [teater]