Søndag Aften
In Association with Amazon.com

FRITEKSTSØGNING
Søg blandt over 500 artikler


Støttet af Kulturministeriets bevilling til almenkulturelle tidsskrifter



Cultur Clip 02/2013


Rotterdams bogbjerg
  Der er biblioteker - og der er fantastiske biblioteker. "Bogbjerget" i Spijkenisse nær ved havneområdet i Rotterdam, Holland, ligner et ganske fantastisk bibliotek. Midt inde i et indkøbscenter finder man denne pyramideformede bygning, som er omkranset af en 480 m lang bogopstilling.
Bogbjerget er tegnet af den hollandske tegnestue MVRDV.

Alligevel filmfond i København
Selv om regeringen sagde nej til at støtte en regional filmfond i København, har Københavns kommune sammen med en række andre offentlige og private partnere i hovedstadsområdet valgt at etablere filmfonden (se Søndag Aften arkiv).
Fonden får en startkapital på 35 mio. kr. og forventes oprettet i år.

Lovforslag om Kunststøtte
Kulturministeren har fremsat lovforslaget om kunststøttereform. Forslaget følger de politiske aftaler, der blev indgået inden sommerferien.
Blandt kunstnerorganisationerne og i offentligheden har der især været rejst kritik af, at samtlige ansøgere fremover skal offentliggøres. Dette er fastholdt i lovforslaget - og aktivt bakket op af flere af partiernes ordførere.
Kulturudvalget forventes at afgive betænkning i marts.

Kunstnere for ytringsfrihed
Med etableringen af Artsfex har 14 internationale kunstner- og humanitære organisationer etableret et omfattende netværk til at forsvare kunstneres ytringsfrihed. Artsfex repræsenterer over 1.200 organisationer over hele kloden. Blandt initiativtagerne er International PEN og Freemuse.

Fotomuseum i Malmö
Et nedlagt magasin i Malmö skal ombygges til fotografisk center. Magasinet, M1, som ligger nær Malmö centralstation, blev oprindeligt bygget fra 1919 til 1921. Ombygningen til fotografisk center skal være klar i 2015. De 12.000 m2 skal rumme udstillinger, konferencefaciliteter, restaurant og cafe. Lokalerne skal også lejes ud til virksomheder, der arbejder med film og foto.

Canadas ny musikcenter
  National Music Centre i Calgary i Canada, kan blive et af årets store arkitektoniske oplevelser. Med masser af bølger og kurver, vil huse vise stor variation. Indenfor vil der være et museum, to koncertsale, et uddannelsescenter, et pladestudie og mange andre musiske aktiviteter. Bygningen som er på 15.000 m2 er tegnet af Allied Works Architects.

Elmgreen og Dragset indtager München
  Kunstnerduoen Elmgreen og Dragset vil som kuratorer for projektet A Space Called Public/Hoffentlich Öffentlich sætte sit præg på München en stor del af 2013. De har inviteret 12 internationale kunstnere til at udvikle projekter, der bruger og udfordrer offentlige rum i det centrale München.

29. januar åbnede projektet med 4th Plinth Munich af Stephen Hall og Li Li Ren, som er en fuldskala replika af den fjerde og ubenyttede sokkel på Trafalgar Square i London - nu placeret på Wittelsbacherplatz i München.

Pole dancing på biblioteket
Det siges, at biblioteker er nødt til at finde nye veje for at fange opmærksomheden. Biblioteket i Midlothian i Skotland har derfor på Love Your Libraries Day den 2. februar valgt at præsentere et program med pole dancing.
Af frygt for kritik har man dog begrænset adgangen til borgere over 16 år.

Søndag Aften 02/2013       Del

Må gerne kopieres eller citeres med angivelse af Søndag Aften som kilde.

 

CulturClip arkiv:

Clip januar
Clip december 2012
Clip november 2012
Clip oktober 2012
Clip september 2012
Clip juli 2012
Clip juni 2012
Clip maj 2012
Clip april 2012
Clip marts 2012
Clip februar 2012








 




arkitektur & design | biblioteker | film | internet | kunst | litteratur | musik | teater & dans

colofon | | links | søg | debat | gæstebog | nyhedsbrev | @ -mail til redaktionen

© 1997-2013 Søndag Aften. All rights reserved.