Søndag Aften
In Association with Amazon.com

FRITEKSTSØGNING
Søg blandt over 500 artikler


Støttet af Kulturministeriets bevilling til almenkulturelle tidsskrifter


juli 1998


Cultur Clip 0798


CulturClip juni
CulturClip maj
CulturClip april
CulturClip marts
CulturClip februar
CulturClip januar
CulturClip december 97
CulturClip november 97
CulturClip oktober 97
CulturClip september 97
CulturClip august 97
CulturClip juli 97

Tyrkisk internet-kontrol
Ifølge det tyske nyhedsmagasin, Stern, er de tyrkiske myndigheder også begyndt at interessere sig for Internet. En 18-årig mand er dømt til 10 måneders fængsel for at kritisere det tyrkiske politis grove behandling af en gruppe blinde demonstranter. Kritikken skete gennem et Internet-debatforum, en anden deltager angav den 18-årige til politiet.

Film, film, film
New Venue er en ny site med et eneste formål: at vise film på Internet. Filmene er produceret udelukkende til Internet. Hver uge en ny film - du kan endda sende dine egne film ind. Flicktips har en guide til, hvordan man laver web film.

Dissidentforfattere på Internet
En gruppe forfattere med det skæbnefællesskab, at de er dissidenter, har oprettet egen website. De kalder sig Digital Freedom Network og har blandt andet indlæg af forfattere fra Kina, Cuba, Vietnam og Cameroun. Digital Freedom Network opererer fra New York og har til hensigt at bekæmpe censur og forsvare menneskerettigheder. Websiten har poesi, fængselsbreve, taler, radiointerviews og andet fra næsten 20 lande.

En meteor i Essen
En gigantisk meteor er landet ved den tyske industriby Essen. Meteoren er skabt af den østrigske kunstner, Andre Heller og indeholder en række rum, som tjener soom museum, koncerthal, galleri, legeplads og meditationszone. Musikken er interaktiv, således at publikum opfordres til at være med gennem avancerede videoløsninger. Det har kostet 35 mio D-Mark at bygge meteoren. Der forventes 2.000 besøgende dagligt.

Buch.de AG
er det prosaiske navn på en større tysk bogalliance der vil forsøge at tage konkurrencen op med amazon.com m.fl. www.buch.de har 750.000 bøger klar til levering og derudover 250.000 udgåede bøger. Ligesom de amerikanske forbilleder er det først og fremmest søgemuligheder, søgehastigheder og coverfotos af 10.000 bøger der skal trække kunderne online. Samtidig planlægger det engelske The Internet Bookshop at starte en tysk filial senere i år.

Satellitradio til Afrika
En ambitiøs satsning på sattelitbåren radio skal øge pluralismen i store dele af Africa. Det amerikanske firma World Space Corp. sender i alt tre sattelitter op for at forsyne afrikanere med stof som nyhed, sundhed, uddannelse og informationer om nødhjælpsprojekter. Sattelitsignalerne kan nås af avancerede digital-radioer der koster 1000-1500 kr. stk.
Indtil videre vil det kun være middelklasse, som vil have råd til dette. Projektet financieres af reklamer (manna fra himlen…).

Ny Lloyd Webber succes
Englands musicalkonge, Andrew Lloyd Webber er tilbage med stor succes. Den nye musical, Whistle Down The Wind, åbnede 1. juli på Aldwych Theatre i London. Der er solgt for 3 mio. pund billeter i forsalg.
Historien bygger på en roman af Mary Hayley Bell, som blev filmatiseret i 1961 af Bryan Forbes. Til at skrive teksten har Lloyd Webber valgt komponisten og produceren Jim Steinman, mest kendt som manden bag Meat Loafs "Bat Out Of Hell".

Søndag Aften 0798

Må gerne kopieres eller citeres med angivelse af Søndag Aften som kilde.

[Næste artikel]

 Samlet oversigt over
CulturCronikker 1997-2007

 
arkitektur & design | biblioteker | film | internet | kunst | litteratur | musik | teater & dans

colofon | | links | søg | debat | gæstebog | nyhedsbrev | @ -mail til redaktionen

© 1997- Søndag Aften. All rights reserved.